Gå tillbaka

En oförglömlig dag

Bröllopsblommor

Blomsterbruden står för personlig service, kunskap och kvalité. Blomsterbruden jobbar som konsult, men tar också specialuppdrag på beställning av privatpersoner som vill förgylla sin dag med vackra blommor. När du väljer att anlita mig för en första konsultation där råd och anteckning av beställning sker tar Blomsterbruden en avgift på 200 kronor. Detta är endast en engångs avgift som återges i fullo med blommor i din beställning mot avslutad order.

Här nedan kan du läsa tips som kan hjälpa er att förberedda, för en konsultation med Blomsterbruden eller bara få små råd till eran bröllopsplanering.

Brudbuketten: En brudbukett ska komplettera bruden på ett vackert sätt, ge rätt helhetsintryck, fånga stilen och inte ta över. Det finns flera olika versioner och typer av brudbuketter att välja på. Har du redan en version på din brudbukett ta gärna med eller sänd över på mail bilder det du gillar, detta underlättar sedan vid konsultationen då jag kan snabbare avgöra din exakta stil som du söker. I konsultationen med Blomsterbruden, får du förslag och tips så dina önskemål kan knytas samman med färger/toner, form o.s.v. på rätt sätt för att skapa en lyckad brudbukett. Jag tittar alltid på helheten, klänningsval, brudens längd och kroppsbyggnad o.s.v.

Ta gärna med eller sänd över på mail innan konsultationen ett fotografi på klänningen, har du typprov eller bilder på tärnornas klänningar är det även till hjälp för att få tonerna på blommorna att överensstämma med tyget.

Det kan även vara bra att veta för mig om ni har valt en svart och vit fotografering, för då rekommenderas val av blommor med djup, för 3D effekten ger en mer levande känsla i fotograferingen.

Oftast läggs mycket fokus på enbart brudbuketten, men vid en konsultation är det bra också att ha lite klart för sig hur tankarna går kring övriga blommor som tillexempel brudföljet och dekorering av lokal o.s.v.

Tärnor: Traditionellt brukar brudtärnorna ha en mindre variant av brudbuketten eller att den innehåller liknande blommor i övriga arrangemang.

Brudnäbbar: Brudnäbben har flera olika alternativ att välja på. Man kan t.ex välja mellan; En korg med liknande blommor, en boll av blommor med ett vackert sidenband, en korg med rosblad att strö ut eller en liten söt bukett liknade brudens och tärnornas. Tänk på barnets ålder och sen hur barnet kommer klara av att bära blommorna, en korg kan t.ex bli alldeles för tung för ett litet barn.

Brudens mor/ Brudgummens mor: Kan om de vill bära ett ”corsage” på handleden eller på sin jacka som matchar brudparets färgtema, brudbuketten eller mammornas klädsel.

Brudgummen: Traditionellt bär brudgummen sin knapphålsblomma på hans vänstra sida och den brukar vara lite större än de övrigas knapphålsblommor. Blomman ska matcha någon blomma i brudbuketten.

Best man/ Brudens far/ Brudgummens far: Traditionellt bär de en mindre variant av brudgummens knapphålsblomma på deras vänstra sida.

Marskalk: Vanligen bär de en singelblomma på deras vänstra sida.

Far-/morföräldrar: Man behöver inte förse dem med blommor om man inte vill.

 

Ceremoni-/Festblommor

Låt dina blommor få ta plats, för blommor skapar en miljö och därför är det viktigt att inte utesluta dem helt, vilket många par väljer att göra som har en liten budget, men det finns flera sätt att dekorera med blommor, även för dem med en liten budget. Att bl.a använda sig av säsongsblommor drar ner kostnaderna.

Priser

Ett pris uppskattas efter vad man önskar för blommor, säsong och storlek, men även på vilket sätt de ska bindas på. En vanlig bunden brudbukett där stjälkarna syns börjar från 1800 kronor. Är man ute efter något extra så höjs prisribban. Detta är något vi pratar om på konsultationen och när jag vet mer vad ni önskar er är det lättare att ge en mer korrekt bild på vad brudbuketten skulle kosta med era önskemål och valda blommor.

Till tärnan och övriga brudfölje, sätts priser efter brudbukettens form och kostnad.

Till övriga blommor som tillexempel ceremonin och festmottagningen, där beror priserna helt på vad man har för tema och hur mycket blommor man önskar sig. Där behöver jag veta mer ingående om brudparets planering och budget för att kunna ge rätt råd och förslag.

Leverans

Vi levererar blommor efter förfrågan, men dock då endast större ordrar och överenskommelse.

Hallstahammar, Västerås, Kolbäck, Strömsholm, Surahammar, Ramnäs, Virsbo, Köping, även övriga orter, vid förfrågan. t.e.x. Eskilstuna, Stockholm.

Vid konsultationen bestäms en avtalad tid när ni som kund vill hämta era blommor.

 

Ett litet tips!

Ert bröllop är en dag som ni kommer att minnas resten av livet. Att lägga ordentlig energi och tid på planering och detaljer kommer att löna sig i slutändan. Genom att sätta ett tema för sitt bröllop får man en bra grund för resten av planeringen och det blir lättare att hålla sig på rätt spår. Ett tema kan egentligen vara precis vad som helst; en färg, en hobby, en sak, en stil, en säsong o.s.v. Jag frågar alltid efter parets tema när kunden beställer sina blommor hos mig, för att få en klar helhetsbild. För blommor skapar miljö och är en viktig detalj för att knyta temat an.

Har man svårt att sätta ett tema, köp hem olika brudtidningar för att söka inspiration till ert bröllop eller sök på internet. På så sett ser man ganska fort vad man gillar och inte gillar och sakta brukar ett tema växa fram, men kom ihåg att bröllopet ska spegla era personligheter, de bröllopen blir oftast de mest minnesvärda. Planera tillsammans och dela på arbetet.

Ett bra sätt att se bröllopet i helhet är att göra egna moodboards. En moodboard hjälper att visa tydligt hur era tankar och idéer fungerar ihop. Du bygger din moodboard med utklippta bilder från tidningar klistrade på en kartong eller på ett papper. Man kan även göra sin moodboard på datorn. Det som tydligt oftast kommer fram på en moodbord är färgerna. Att välja rätt färgnyanser skapar ett stilfullt bröllop. Det gäller att hitta en färgpalett som ska ge en bra grund i er bröllopsplaneringen. Färgkombinationerna till bröllopet är oftast bland det första som man bestämmer och färgen kan hjälpa att dessutom sätta ett tema. Hur man väljer att sätta ett färgtema är upp till varje par, man kan tillexempel gå efter favorit färg, eller ett tema som exempel ”country”, bara det ordet får en att tänka på vissa färger.

Har man svårt att välja färger, börja då med; vilken säsong gifter ni er i? Tillexempel vår- och sommarbröllop brukar luta åt pasteller och mycket vitt. Har man bröllopet på hösten eller vintern passar det bra att välja starkare och vågade färger. Om man tittar på säsongsblommor så är pasteller mer tillgängliga på sommarn och starkare färger på hösten. Detta påverkar också budgeten eftersom säsongsblommor är billigare.

 

Här nedan kommer några förslag på moodboards som jag satt ihop. Låt dig/er inspireras.

HallstahammarVisa på karta

Telefon: 0734 30 40 21
Epost: info@blomsterbruden.se